Krajem sedamdesetih godina i na Makarskom primorju prihvaćeno je igranje metalnim boćama (boćanje) u zamjenu za našu drevnu igru drvenim boćama ili balotama.

Gotovo svako mjesto na Makarskom primorju imalo je svoj klub, pa se tako i u Brelima formirao klub pod nazivom “HOTELI BRELA”, a svi su bili registrirani u Boćarskom savezu Općine Makarska.

Početkom osamdesetih godina u Brelima je bilo dosta zaljubljenika u boćanje pa klub prerasta u 2 grupe, “HOTELI BRELA I” i “HOTELI BRELA II”

Sve do 1992. godine natjecalo se na nivou Makarskog primorja, a onda je klub 1993. godine dobio priliku igrati i šire i tako smo se počeli natjecati na nivou Splitsko-dalmatinske županije, županijska liga, pod jedinstvenim nazivom Boćarski klub “HOTELI BRELA”.

Godine 1997., novim ustrojstvom u boćarskom športu, ukidaju se općinski savezi te smo od tada registrirani kod Boćarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije. U ovom vremenu imali smo potencijal igrača i, bez obzira što se igralo na zemljanim terenima, postizali zavidne rezultate svugdje gdje smo igrali, od Visa, Hvara, Brača, Splitskog i Omiškog područja do Sinjske i Imotske krajine.

Sve do kraja 2000.godine nastupali smo pod gore spomenutim imenom, da bismo se na osnovi zakona o udrugama i zakona o športu, registrirali 20. listopada 2000. godine kao BOĆARSKI KLUB “BRELA”, imamo svoj Statut i tijela uprave.

Uz pomoć Općine najprije nam se asfaltiraju 2 zemljana terena a 2008. godine se dograđuju još 2 terena, tako da sada igramo na jednom od najljepših terena na nivou županije. Međutim igrački kadar nam stari, osjećamo potrebu za pomlađivanjem, mladi nisu mnogo zainteresirani, a boćanje u Brelima treba zadržati.

Stoga apel mlađim ljudima pa i djeci: PRIDRUŽITE SE BOĆARSKOM KLUBU!

Sadašnji članovi kluba: Ivan Jakir, Josip Medić, Milan Medić, Sani Jakir, Vjekoslav Škrabić, Zdravko Ursić, Marin Tomaš, Denis Jakir, Stipica Medić, Bogomir Šoćić, Nikola Lončar, Mate Ivanac, Stipe Medić, Marijo Ribičić, Marin Škrabić, Marin Jakir, Ivan Sokol i Željko Zelić.

Podupirući član: Dušan Šošić

Predsjednik Kluba: Željko Zelić

[isotope_gallery id=”1265″]

Skip to content