Slobodan Ante Ozretić šezdesetšestogodišnjak iz Splita sa prebivalištem u Kaštel Starom ovih dana je posjetio Brela.
Bivši pomorac, upravitelj stroja koji je obišao 106 država svijeta već šest godina pušta bijelu bradu. Zbog nje ga mještani već odavno ne zovu Kapetanom, već Djedom Božićnjakom.

Od dana kada se iskrcao s broda samostalan je i slobodan Djed Božićnjak koji Božićno vrijeme provodi na splitskoj rivi dijeleći djeci darove. Djeca ga rado potežu za bradu ne vjerujući da je prava, a posljednje vrijeme čupaju ju i cure, najviše na desnu stranu, pri čemu obično zažele da se udaju za dobre momke. Zbog toga je desna strana bijele brade manja od lijeve.

Djed Božićnjak  na plaži atrakcija je za goste koji ga često opsjedaju s fotoaparatima i raznim pitanjima. Sporazumjeti se s gostima Anti nije nikakav problem jer se dobro snalazi na šest jezika.

Ni u vrijeme dok sam radio i imao novca na pretek nisam bio sretniji niti zadovoljniji nego danas kada imam samo zdravlje i ljubav. Živim skroman i lijep život. Ne želim biti djed Mraz samo u Božićno vrijeme. Želja mi je biti Djed Božićnjak kroz cijelu godinu. Uvijek sam bio i ostati ću narodni čovjek. Obišao sam brojne zemlje svijeta, a ovo što mi imamo, ovakvu zemlju i ljude nitko na svijetu nema.

Djeda Antu ugostili su Breljani koji imaju štandove i vodene sportove ispred hotela Brela, a počašćen je i letom s padobranom. Nakon Brela namjerava posjetiti i još nekoliko mjesta makarskog primorja s krajnjim odredištem u Zaostrogu.

[isotope_gallery id=”2183″]

Skip to content