Posredstvom Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju kroz korištenje mjere 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. kroz provedbu Podmjere 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” Općina Brela uspjela je iz EU fondova dobiti 80 posto od devet milijuna kuna koliko će koštati novi dječji vrtić koji će se uskoro graditi na lokaciji Kričak u Brelima.

Općinski načelnik Stipe Ursić je krajem prosinca 2018. godine s ravnateljicom agencije Matildom Cipić uz nazočnost premjera Andreja Plenkovića, ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić svečano potpisao ugovor na 6,7 milijuna kuna.

Na ovim mrežnim stranicama možete pratiti tijek projekta i pregledati važne dokumente i odluke vezane uz provedbu projekta izgradnje novog dječjeg vrtića u Brelima

Skip to content