GLAVNO DA SE KLAJMBA 2016.

Brojni alpinisti iz svih krajeva Hrvatske i okolnih zemalja bili su sudionici trećeg memorijalnog alpinističkog kampa „Samo da se klajmba“, organiziranog u sjećanje na Makaranina Tonija Rosu koji je u ožujka 2011. godine poginuo u francuskim Alpama.

Za razliku od protekla dva navrata, ovogodišnji je kamp prvi put istaknuo Brela kao novo sastajalište planinara, pa je dobro osmišljenim programom na Makarsko primorje doveo zanimljive predavače te šaroliku ekipu zaljubljenika u alpinizam.

Usprkos kiši koja je manjim dijelom utjecala na broj planinara kamp je izvrsno organiziran i održan u najboljem redu.

 „Ovogodišnja predavanja bila su izuzetno posjećena, a večernja druženja ponovo prošla u sjajnoj atmosferi, gosti su uspjeli iskoristiti svaki sat lijepog vremena da bi istražili i svladavali biokovske stijene na penjalištu u Brelima. Sve u svemu bilo je lijepo, a već sada mogu najaviti da ćemo iduće godine pokušati organizirati jedan uistinu internacionalni kamp, kontaktirajući što više saveza iz čitave Europe. Vjerujem da ćemo i u izdanju 2014. također boraviti u Brelima jer su uvjeti odlični, a ljudi iz Brela su nam toliko izišli u susret da su zaslužili ponovo biti domaćini ovog kampa“,  kazao nam je Dragan Delić, predsjednik makarskog SAK Ekstrem te jedan od organizatora kampa Glavno da se klajmba.

img_20161008_c img_20161008_b img_20161008_a _mg_2991 _mg_2653

Skip to content