Breljanske plaže nižu se u pojasu dugom 6 kilometara od Vrulje do naselja Baška Voda, čineći ovo mjesto prestižnim ljetovalištem koje mnogi iznova posjećuju.
Jedna od najljepših plaža u nizu, ne samo u Brelima već i na jadranskoj obalije  prirodna šljunkovita plaža Dugi rat dužine oko 900 metara s prirodnim fenomenom – kamenom u moru. Ovaj mini otočić ili kako ga mnogi nazivaju otok ljubavi je i simbol Brela.
Dugi rat je ujedno i nagrađivana plaža, 2000. godine za najuređeniju plažu, a od 1999. to je prva plaža u Dalmaciji na kojoj se ponosno vijorila Plava zastava.
Plava zastava, simbol čistoće mora i obale, vijorila se na čak tri breljanske plaže: Rat, Berulia i Stomarica. Zbog sudskih ovrha i prisilnog plaćanja deposediranog zemljišta bivšim vlasnicima (opširnije u izborniku Obavijesti – Sudske ovrhe) Općina Brela je u 2010. godini ukinula sve tri plave zastave.
Ugledni časopis “Forbes” u svom je članku “Najbolje plaže svijeta 2004” uvrstio i Brela, u društvu Copacabane, St. Tropeza, španjolske Coste del Sol, grčkog otoka Santorinia i sličnih, mnogo slavnijih turističkih odredišta.
Skip to content