Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić dekretima imenovanja i razrješenja župnika u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji u 2018. godini razrješio je don Stjepana Lončara, a bolničkog kapelana na Križinama u Splitu don Ivana Kovačevića imenovao župnikom u župi sv. Stjepana u Brelima.

U nedjelju 19. Kolovoza 2018. Godine Održana je oproštajna sv. Misa na kojoj se od Župe Brela oprostio Breljanski župnik Don Stjepan Lončar.

Nakon svete Mise koju je uz sudjelovanje uz župnika župe Sijekovac, BiH, dekana Mate Janjića  predvodio župnik don Stjepan Lončar, u ime Općine Brela oprostio se  općinski načelnik Stipe Ursić, a u ime Breljana  Anita Pervan koja je nakon prigodnog govora i zahvale, župniku darovala sliku ulje na platnu „Brela u mom srcu“ Nediljka Tomaša-Dominika koja predstavlja jedinstvo prirodnih i duhovnih vrijednosti Brela.

U ime časnih sestara od župnika se oprostila sestra Flavija, a u ime djece i ministranata od župnika prijatelja, prigodnim zahvalnim riječima oprostio se ministrant  Petar Kristić koji je župniku u znak zakvalnosti poklonio cvjetni aranžman.

Ispred Župne crkve organizirano je zajedničko fotografiranje i  prigodni domjenak gdje su se od župnika redom opraštali vjernici, a pjesmama zahvale oprostio se i župni zbor.

Nakon primopredaje župe u nedjelju 26. kolovoza novi  župnik don Ivan Kovačević slavio je svoju prvu svetu misu u župi Brela, a nakon svete Mise ispred crkve  se družio i upoznavao sa vjernicima.

Skip to content