U Brelima na igralištu „Kričak“, šest put za redom, održan je memorijalni  malonogometni turnir „Renato Kalrić-Renco“. Turnir je započeo polaganjem vijenca na grobu pok. Renca, potom su u popodnevnim i večernjim satima u četvrtak 12. i u petak 13. travnja odigrane utakmice između osam ekipa sudionika turnira iz susjednih općina i gradova: Baške Vode, Drvenika, Makarske, Omiša, Šestanovca, Tučepa, Zadvarja i Brela.

Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca turnira dobio je Luka Bekavac iz ekipe Brela/prijatelji sa ostvarenih 7 golova.

Pehar za treće mjesto osvojila je ekipa Makarske, pehar za drugo mjesto dodjeljeno je ekipi Zadvarje, a pobjednik turnira je ekipa Brela/prijatelji kojoj je uručen pehar za prvo mjesto. Odlukom prijatelja i obitelji pok.Renca u ime organizatora ovogodišnji trofej „Fair play“ dodjeljen je Nevenu Šošiću koji godinama svojim radom pridonosi organizaciji ovog turnira.

Prigodnim govorom donačelnik Općine Brela Viktor Puljak je pozdravio obitelj pokojnog Renca, sve sudionike, organizatore: Prijatelje, djelatnike Općine i Turističke zajednice, Vatrogasce i sve ljubitelje nogometa koji prate turnir. Zahvalio na još jednoj uspješnoj  manifestaciji u kojoj je prevladao sportski duh i „fer play“. Potom je čestitao i dodjelio nagrade pobjednicima.

Ravnateljica Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana Ivana Ravlić uz profesoricu Goranu Babić dodijelile su obitelji pokojnog Renca crtež koji je dugo godina visio na školskom panou, a kojeg je u osmom razredu nacrtao Renco.

Turnir je pratilo nekoliko stotina zaljubljenika u nogomet, a druženje uz pjesmu, dobru „spizu“ i dogovore o ponovnom susretu slijedeće godine se nastavilo do   kasno u noć.

VIDEO SPOT TURNIRA 2018

Skip to content