Planinarsko društvo Pozjata osnovano je u travnju 1998. godine. Ime je dobilo po mitskoj spilji Pozjati koja se nalazi na breljanskoj strani Biokova na 1500 m nadmorske visine. Sjedište društva je u Brelima Ulica sv. Jurja 2 u prizemlju Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana pored prostorija Limene glazbe Brela.

Ideja osnivanja društva nastala je s razlogom promicanja zdravog načina življenja, druženja s prirodom, a prvenstveno zbog očuvanja breljanske planinarske kućice na Bukovcu. Prvi predsjednik društva bio je Dražen Medić, a inicijativni odbor bio je u sastavu: Šimun Jurić, Zvonko Filipović, Robert Medić, Ivo Sokol, Darko Tomaš, pok. Josip Šošić, Damjan Šošić, Jozo Bekavac, Milan Ivanac i Dražen Medić.

Aktivnost Pozjate danas je vezana uz čišćenje i održavanje planinarskih staza, organizaciji planinarskih izleta uzduž cijele Hrvatske i održavanju planinarske kućice Bukovac.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu u sjedište društva preuzmu markice i iskaznice Planinarskog društva Pozjata.

Uredovno vrijeme društva je od 01. listopada do 31. svibnja četvrtkom od 18 – 19 sati u sjedištu društva, a od 01. lipnja do 30. rujna sve informacije se mogu dobiti u vatrogasnom domu gdje je za vrijeme turističke sezone ujedno i informativna točka za odlazak u breljanski dio planine Biokovo.

Predsjednik društva: Željan Bekavac tel. 098 771 819

Tajnik društva: Dražen Medić tel. 098 851 247

Skip to content