Svečanost postavljanja kamena temeljca za novi Dječji vrtić „Anđeo čuvar“ održana je u subotu 23. studenog u 10: 00 sati na lokaciji Kričak, gradilištu pored osnovne Škole dr. Franje Tuđmana u Brelima. Uz Ministricu poljoprivrede Mariju Vučković događaju je nazočio zamjenik Župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, uzvanici susjednih općina, općinski vijećnici, predstavnici crkve, turističke zajednice, osnovne škole, dječjeg vrtića i vatrogasnog društva.

Općinski načelnik Stipe Ursić se, uz riječi zahvale na odazivu uvaženih gostiju, obratio nazočnima istaknuvši važnost ostvarivanja ovog projekta koji se planira proteklih tridesetak godina  i dao osnovne podatke: „Izgradnja i opremanje zgrade Dječjeg vrtića financira se iz EU fondova i proračuna Općine Brela. Cijena radova izgradnje bez PDV-a iznosi 7,9 mil. kuna, od čega je 6,7 mil kuna financirano iz EU fondova. Građevina je namjenjena predškolskom odgoju i obrazovanju, te je usklađena s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja. Omogućava neovisan pristup kretanje i korištenje prostora osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Površina zgrade je 691 m 2, a predviđena je za 50 djece. Uz parking, vanjsko i unutarnje dječje igralište, dva dnevna boravka za djecu sadrži i dvoranu od 150 mjesta“.

Nazočnima se prigodnim govorom obratila i Ministrica Marija Vučković iskazavši zadovoljstvo što sudjeluje ovom događaju u Brelima jednom od najljepših destinacija na Jadranu. Obećala je da će i dalje formirati nove mjere i intervencije za nove strateške studije,  programe i   projekte.

U nastavku programa uz blagoslov don Ivana Kovačevića breljanskog župnika, kamen temeljac je u temelje vrtića položio općinski načelnik Stipe Ursić te ministrica Marija Vučković i Ante Šošić, dok su obol svečanom činu dali i članovi klape “Berulia” te djelatnici komunalnog poduzeća „Greben“ iz Brela.

Skip to content