Tenis klub Brela funkcionira duži niz godina. Djeca treniraju na dva hotelska tenis terena na Dugom ratu.

Tajnik kluba je Ivica Ivanac a trener Jasmin Likić, učitelj tenisa iz Baške Vode. Klub okuplja tridesetak djece iz Brela i Baške Vode. Djeca su raspoređena u više kategorija različitog uzrasta, od 5 do 15 godina. Najuspješniji idu na natjecanja diljem Hrvatske. Među onima koji postižu najbolje rezultate su Marijana Dražić i Nikola Bekavac.

Najveća vrijednost ovog kluba je u tome što naša djeca imaju gdje na zdrav i sportski način provoditi slobodno vrijeme i družiti se.

Klub okuplja i odrasle, rekreativce koji u dogovoru s trenerom mogu učiti tenis i rekreirati se.

Preko ljeta klub prakticira i treninge s turistima.

Klub je otvoren za sve zainteresirane koji se mogu javiti na tenis terene ili telefonski na broj 091/894 88 67.

Mariana Dražić

Mariana Dražić rođena je 08.01. 1995. u Makarskoj. Pohađa osmi razred osnovne škole “dr. Franje Tuđmana” u Brelima sa prosjekom ocjena 5.0 ( od prvog do osmog razreda) i kandidat je za đaka generacije.

Prvi joj je osvojeni turnir Stobreč 2005. ( do 10 godina ), a ima ukupno 23 osvojena turnira u svim kategorijama sveukupno 63 pehara. Tri su osvojena mastersa, dva memorijala, osvojila je i turnir ruskog izbornika Tarpisheva i polufinalist je svjetskog Babolat kupa. Članica je reprezentacije HR U 12, a kandidat reprezentacije HR U 14, a 2007. godine bila je prvak države i stipendist Županije Splitsko-dalmatinske.

U posljednja dva mjeseca bila je u dva finala, Zagreb U 14, Stobreč U16, a osvojila U 14 Split i U 16 Zadar.

Nikola Bekavac

Nikola Bekavac rođen je 17. 12. 1996. godine. Odličan je učenik šestog razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana i vrhunski sportaš.

U 2008.godini bio je prvak Dalmacije u kategoriji do 12 godina. Do sada je osvojio tri turnira u kategoriji do 12 godina i jedan u kategoriji do 14 godina.

[isotope_gallery id=”1269″]

Skip to content