Povodom Dana Općine Brela u općinskoj vijećnici Općine Brela održana je izložba „Kamen i More“ breljanskog umjetnika Nikole Šošića.  Postavljena su ukupno 22 umjetnička ostvarenja na drvu, a izrađena su tehnikom mljevenja i rezanja morskih elemenata kamena i školjki. Mljeveni elementi se razabiru po prirodnim bojama i posebnom tehnikom nanose na drvo.

Nikola Šošić rođen je 12. studenog 1950. u Brelima gdje i danas živi i u slobodno vrijeme stvara umjetnine od mljevenih školjki.

Prije otprilike 12 godina, Nikola je otkrio ljepotu boja slučajno zdrobljenih školjkica koje more svakodnevno izbacuje na obalu, a djeca ih rado sakupljaju i igraju se njima. S vremenom se i sam Nikola poigrao – počeo je mljevenjem usitnjavati školjke, razvrstavati ih po bojama i stvarati razne oblike lijepeći ih na drvo. Stvorio je Nikola tako 50-tak umjetnina od kojih je njih 10-ak našlo svoje nove vlasnike u Republici Njemačkoj.

Koliko će Nikola Šošić pomoću školjki svojom novom tehnikom uspjeti osvojiti srca ljubitelja umjetnina tek će vrijeme pokazati, a mi mu želimo puno uspjeha u daljnjem  radu.

Za posjetitelje izložba je otvorena do 11. Kolovoza 2017. u radno vrijeme  općinskih službi.

[isotope_gallery id=”3711″]

Skip to content