Na svečanoj sjednici općinskog vijeća u srijedu 02. kolovoza 2017. godine dodjeljene su godišnje nagrade Općine Brela. Nagrade je dodjelio Općinski načelnik Stipe Ursić:  Posebno priznanje  Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Brela za izuzetan doprinos zaštiti od požara na području Općine Brela, Milanu Ivancu za izniman doprinos očuvanju kulturne baštine na području Općine Brela, Alkaru Alenu Filipoviću Grčiću za vjerno služenje i sudjelovanje u proslavama Gospe karmelske u Brelima i Slobodanu Careviću za izniman doprinos promociji sporta na području Općine Brela.

DVD Brela osnovan je 1983. godine i od prvog dana osnutka sudjeluje u svim intervencijama i aktivnostima na području Makarske rivijere a i šire,kako u ljetnom,tako i u zimskom periodu. Aktivno broji oko 30-ak članova,i taj broj se svakim danom nadopunjuje. Tijekom proteklih godina pa sve do danas DVD Brela njeguje dobru međudruštvenu suradnju s brojnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima u sklopu različitih manifestacija, obljetnica, godišnjih skupština, i drugih aktivnosti, te konstantno radi na obuci i školovanju svih svojih sadašnjih i budućih članova,te na nabavci opreme bilo osobne ili skupne,te nabavaci samih vozila potrebnih za rad društva.Svojom dugogodišnjom vatrogasnom tradicijom i iskustvom breljanski vatrogasci dokazuju da su tehnički i organizaciono osposobljeni za efikasniju, moderniju intervenciju u svakoj situaciji i u svakom trenutku.  Sve to postavlja pred Društvo još odgovornije i složenije zadatke, u stalnoj opasnosti od mogućih požarnih, elementarnih i drugih opasnosti.

Mr. sc. Milan Ivanac rođen je 21. ožujka 1934. godine u Brelima Gornjim, u obitelji Rože i Ivana – Ike Ivanca. Djetinstvo je proveo u naselju Gornja Mala u Brelima Gornjim, predio Ivanci. Školovanje i kasnije posao odveli su ga izvan rodnog mjesta, u Omiš, Split, Prištinu i Zagreb. U mirovini se iz obližnjeg Omiša vratio u voljena Brela Gornja. Po struci je magistar pravnih znanosti. Veći dio svog radnog vijeka proveo je u javnoj službi, kao javni pravobranitelj te u lokalnoj samoupravi. Inicijator je osnivanja Brolanensesa, društva prijatelja kulturne i prirodne baštine Breljana, davne 1994. godine. Svojim radom u Društvu otrgnuo je iz zaborava bogatu spomeničku baštinu Brela i zavičaja. Glavni je urednik jedinog kulturnog časopisa na području općine Brela, Vrela Brela. Inicijator je osnivanja Prezentacijskog centra Parka prirode Biokovo u Brelima Gornjim, suautor Poučne staze Putevima drevne Berulije Parka prirode Biokovo te začetnik zavičajne Zbirke breljanske baštine. Pokretač je društvenih zbivanja i inicijator osnivanja Mjesnog odbora Brela Gornja, a kratko vrijeme je bio dio Općinskog poglavarstva naše Općine.

Alkar Alen Filipović Grčić rođen 29.02.1976 g. Zaposlen u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 112 centar,oženjen otac sina Ante. Alkar kopljanik od 2009 g u riznici alkarskih trofeja imam 3 pobjede na Bari,2 pobjede na Čoji i slavodobitnik sam 297 sinjske alke. Bivši sam pripadnik prvoga Hrvatskog gardijskog zdruga,dugogodišnji član KK ALKAR. Odlikovan medaljom Oluja,zahvalnicom-počasnog Blajburškog voda,zahvalnicom konjičkog kluba Alkar,konjičkog kluba Sv.Mihovil za izniman doprinos u razvitku konjičkog sporta i terapijskog jahanja za djecu sa posebnim potrebama! Od 2006. godine Alkar Alen Filipović Grčić  na proslavu  Gospe  od karmela  redovito dolazi u Brela. Sa svojim kolegama u časnoj alkarskoj odori u procesiji kroz naselje  nosi Gospinu sliku i čuvajući je za vrijeme Svete Mise. Od dana kada je prvi put došao u Brela zaredao je niz alarskih uspjeha.

Slobodan Carević, rođen je 1957. Godine u Gornjim Brelima. Čitavi svoj radni vijek bavio se nogometom kao igrač i trener u klubovima Uranije , Zmaja i Jadrana Tučepi. Voli sport, nogomet i Brela, a danas je trener nogometne škole u Brelima. Dobitnik je zahvalnice Općine Brela za izuzetan doprinos u promociji sporta na području Općine Brela.

[isotope_gallery id=”3715″]

Skip to content