Alpinistički kamp u Brelima 2019.

U Brelima se i ove godine, osmi put za redom,  u znak sjećanja na tragično preminule planinare i alpiniste Tonija Rosu, Igora Skendera i Krešimira Milasa održao memorijalni alpinistički kamp.

Alpinistički Kamp pod nazivom „Glavno da se klajmba“  uz logističku i materijalnu pomoć Općine Brela i Turističke zajednice se održao u suradnji SAK Extrema iz Makarske, komisije za alpinizam HPS-a,  AO PD Željezničar i AO PD Velebit iz Zagreba.

Kamp je održan na Gornjem Kričku u naselju Brela od subote  05. listopada, do  utoraka 08. listopada sa osiguranim prostorom za podizanje šatora i mogućnosti spavanja u sportskoj dvorani na Kričku. Preko dana je predviđeno penjanje i planinarenje, a u subotu navečer organizirano je predavanje predavača svjetske zvijezde alpinizma Silve Kare. Silvo Karo je jedan od najvećih alpinista našeg vremena i jedan od glavnih protagonista zlatnog doba slovenskog penjanja. Uz preko 150 planinara i alpinista na predavanju su nazočili predstavnici Parka prirode Biokovo, Općine Brela, turističke zajednice i brojni drugi gosti ljubitelji prirode i planinarenja, među kojima je bio i poznati hrvatski alpinist, putopisac, redatelj i član HGSS-a Stipe Božić.

Osim predvanja, u sportskoj dvorani, posjetitelji su mogli pogledati i izložbu fotografija jednog od velikana hrvatskog alpinizma, Stanka Gilića. Nakon predavanja organizirana je zajednička večera, druženje i nezaboravni provod pod zvijezdama.

Osim penjanja na penjalištu u Brelima posjetitelji su iskoristili vrijeme na razgledanje i obilazak Brela.

[isotope_gallery id=”5572″]

Skip to content