Postavljanjem novih LED rasvjetnih tijela na cjelokupnom području, Općina Brela je ušla u posljednju fazu projekta modernizacije javne rasvjete primjenom nove tehnologije.
Projekt je ukupne vrijednosti 2 928 750,00 kn, od čega su odlukom o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti iz EU fondova općini odobrena sredstva pomoći od 40 % investicije u iznosu od 1 171 500,00 kuna.
Instalirana LED rasvjeta temeljem ugovora troši 75 % manje električne energije pa će Općina Brela temeljem ugovora otplaćivati ostatak investicije kroz godišnju uštedu od 500 000,00 kn..
“Ovo je projekt na kojem radimo od samog početka mandata i konačno smo ušli u posljednju fazu zamjene postojećih rasvjetnih tijela koja je već započela i biti će završena do 01. ožujka 2016. godine. Zamjenjujemo ukupno 800 rasvjetnih tijela na području cijele općine, a posebno sam ponosan na činjenicu da više nećemo zimskim isključivanjem rasvjetnih tijela morati uvoditi štedni režim. Brela će cijelu godinu biti osvijetljena ujednačenom rasvjetom te će se na taj način postići i vizualni osjećaj bolje povezanosti mjesta. Ovom investicijom u konačnici dobivamo jednu od najmodernijih i ekološki najprihvatljivijih javnih rasvjeta sa dugoročnom uštedom novca koji ćemo u budućnosti ulagati u daljnji razvoj Brela“ izjavio je načelnik općine Stipe Ursić.

Skip to content