Uoči obilježavanja Dana Općine Brela i proslave Sv. Stjepana zaštitnika Brela održana je  Svečana sjednica općinskog vijeća  na kojoj su uz vijećnike , općinskog načelnika, predstavnike vatrogasaca i turističke zajednice, općinskih službenika, medija, nazočili i predstavnici grada Makarske Gradonačelnik Jure Brkan i Miro Mucić.

Sjednicu je otvorio Podpredsjednik Općinskog vijeća Marin Ivanac koji je nakon intoniranja lijepe naše i minute šutnje za hrvatske branitelje, prvog hrvatskog predsjednika i Olivera Dragojevića upoznao  nazočne sa ovogodišnjim programom proslave obilježavanja Dana Općine.  Općinski načelnik Stipe Ursić upoznao je nazočne s ostvarenim projektima Općine Brela, onima koji su u tijeku realizacije i planiranim u slijedećem periodu.

Na svečanoj sjednici su dodijeljene godišnje nagrade i priznanja. Posebno priznanje Irini Kirilovoj za promociju hrvatskog sporta u svijetu dodijelio je Podpredsjednik Općinskog vijeća Marin Ivanac, Zahvalnicu Stipi Zubanoviću za izniman doprinos u očuvanju breljanske kulturne baštine dodijelio je vijećnik Ivo Šodan, a Posebna priznanja Planinarskom društvu Pozjata i Željanu Bekavcu dodijelio je općinski načelnik Stipe Ursić.

Nakon sjednice uz prigodni domjenak otvorena je izložba slika breljanskog umjetnika Nadiljka Tomaša Dominika.

Skip to content